I.P.L. Definitief Ontharen

Het verwijderen van ongewenst haar is altijd een lastige, tijdrovende en soms pijnlijke klus geweest. Het effect is vaak ook nog tijdelijk, de beharing komt na een poos gewoon weer terug.
Er is nu echter een alternatief : I.P.L. (Intensive Pulse Light)
De behandeling vindt plaats met een minimum aan tijd, pijn, ongemak en/of bijwerkingen. De techniek is zeer geavanceerd en betrouwbaar, waarbij in een korte tijd het gehele gewenste gebied doeltreffend wordt behandeld. Niet alleen vrouwen maar ook mannen kiezen bewust voor deze methode om definitief verlost te worden van overtollige haargroei.
Weg dus met de epileerapparaten en pincetten en op naar een gladde huid zonder ontsierende haargroei.

Stel je eens voor:

nooit meer scheren, epileren of harsen
nooit meer last van pijnlijk ingegroeide haartjes van baard- of schaamhaar
nooit meer stoppeltjes, irritaties en ontstekingen
kortom, definitief verlost van ongewenst haar

  

Hoe werkt I.P.L.?
Het basisprincipe van het I.P.L. haar verwijderings-systeem is selectieve foto-thermolyse. In het merg van de haar bevindt zich van nature het pigment melanine. Wanneer de behandelkop een lichtbundel uitzend wordt dit licht geabsorbeerd door de melanine. Deze absorptie van het licht veroorzaakt een warmteontwikkeling die naar het haarzakje wordt geleid. Zodra de temperatuur in het haarzakje meer dan 70 C bedraagt, heeft dit een stollingseffect tot gevolg.
Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien vernietigd.
I.P.L. verwijdert het haar dan ook veilig, pijnloos en effectief zonder de eigenlijke huid binnen te dringen.

Is het echt veilig?
Ja, het is volledig veilig. Het licht dringt tot slechts enkele millimeters diepte in de huid. Alleen als daar een haarwortel zit wordt het licht omgezet in warmte en doet het dus zijn werk. Er is geen geleiding naar andere weefsels. Het is dus onmogelijk dat lymfe of zweetklieren beschadigd raken die vlakbij de de haarzakjes liggen.

Hoe lang duurt een behandeling?
De duur van de behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met de IPL behandelt een gebied van 4 centimeter lang en 1,5 centimeter breed. Hierdoor worden vele haren per flits uitgeschakeld. Een paar damesbenen of de rug van een man kunnen veelal binnen een uur behandeld worden. Kleinere oppervlakken zoals b.v. bovenlip of bikinilijn gaan natuurlijk nog veel sneller.

  

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van factoren als: het te behandelen gebied, de dichtheid van de haren, de dikte en diepte van de haren, de kleur van de haar, kleurverschil tussen de haren en de huid, hormonale factoren, etc. Ongeveer 15 20% van het lichaamshaar bevindt zich in de groeifase. Alleen het haar in de groeifase kan behandeld worden. Tijdens elke behandeling verwijdert I.P.L. definitief 60 tot 90% van het zichtbare haar. 100% is nooit haalbaar want niet elke haar is een actieve haar. Het overige haar bevindt zich n.l. in de overgangs- of rustfase en kan daardoor nog niet behandeld worden. Hoewel menig collega meent met 4-6 behandelingen een duurzaam resultaat te hebben blijkt in de praktijk echt dat er zon 8 10 behandelingen (en soms wel meer) nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen. De eerste behandelingen worden gegeven om de 4-6 weken. Hierna worden de tussenliggende perioden verlengd tot maximaal 12 weken.

Is permanent ontharen pijnlijk?
Als de lichtflits de haarwortel bereikt kan men een lichte prikkeling ervaren op die plaatsen waar bepaalde huidzenuwen dicht aan de oppervlakte liggen. De ontstane warmte tijdens de behandeling is te vergelijken met het gevoel van zonnebrand. Ook kan na de behandeling enige roodheid ontstaan die doet denken aan een zonnebrand. Als deze er is verdwijnt het al snel, meestal binnen enkele uren en het is niet hinderlijk.

Is het mogelijk om het haar alleen maar uit te dunnen?
Helaas is dat niet goed mogelijk omdat het lichaam de haartjes in een onregelmatig patroon aanmaakt. Het resultaat wordt dus een onvoorspelbaar geheel van kale en nog behaarde oppervlakken.       

Kan ik zonnen? (of onder de zonnebank?)
Vanaf ca. 2-3 weken voor de behandeling en tijdens de gehele kuur moet zonnen en zonnebank vermeden worden. Als zon- contact onvermijdelijk raad ik een zonnebrand crme aan met een beschermingsfactor hoger dan 30 (sunblock). Na afloop van de kuur moet u nog ca. 1 maand wachten alvorens de huid bloot te stellen aan de zon. Volgt u dit advies niet op dan kan de huid reageren door extra veel pigment aan te maken, maar helaas meestal vlekkerig en dus lelijk. Ook is er dan een verhoogde kans op een zonneallergie (jeukende rode bultjes).

Is het gebruik van zelfbruiningscremes toegestaan?
Zelfbruiners bevatten een stof die een reactie met licht aangaat. Daarom wordt het gebruik hiervan een week voor de behandeling afgeraden. Een week na de behandeling kan er weer gebruik van gemaakt worden.

Zijn er uitzonderingen?
Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Blonde en grijze haren bevatten nauwelijks of helemaal geen pigment en zijn daarom niet te behandelen. Laat u dus nooit verleiden door bedrijven die anders beweren!
Bij een getinte huid is helaas geen eenduidig antwoord te geven. Maar er zijn meerdere voorbeelden bekend, ook in onze eigen salon, waar het resultaat zeer bevredigend was. Mensen met een erg donkere huid kunnen helaas niet worden behandeld.
Ik zal altijd zelf beoordelen of behandelen mogelijk is.
Indien naar mijn mening geen resultaat te verwachten is - voor u natuurlijk een teleurstelling - dan zal ik u dit eerlijk meedelen en niet tot behandelen overgaan.

Mag ik direct na het behandelen van een oksel deodorant gebruiken?
Nee, we raden aan daar minstens een halve dag mee te wachten tot de huid weer rustig is.

Hoe snel is het resultaat te zien?
De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek! Men zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Men moet echter even geduld hebben tot de opperhuid de resten verwijderd heeft.

Voor mannen en vrouwen?
JA! De IPL methode is zowel geschikt voor dames als heren.

Is de leeftijd van invloed?
De IPL is voor mensen van alle leeftijden geschikt.


En jongeren?
Bij jongeren is het lichaam misschien nog maar net begonnen de haren te laten groeien. Ontharen kan dan wel, maar zal op de langere termijn gezien, wel minder effectief zijn.

Wanneer ontharen we niet?
Er wordt niet onthaard bij:

epilepsie
zwangerschap en borstvoeding
koorts of infecties
pacemaker
gordelroos
verse operatielittekens
kanker
metalen in of onder de huid waar we behandelen
tatoeages

Wat kost het?
Er zijn een aantal vaste prijzen. (bovenlip 15,- oksels 50,- bikinilijn 50,-). Daarnaast is de prijs afhankelijk van het te behandelen gebied waar je onthaard wilt worden. Bij een eerste gesprek c.q. behandeling kan ik je daar een exacte prijsopgave van geven. Prijzen zijn altijd per behandeling. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend.

Wilt u verder nog iets weten?
Mocht je nog vragen hebben en/of wil je persoonlijk advies dan kun je altijd bellen voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak.